Volleybalvereniging Olympia Groningen

Geschreven op 04-11-2016

Heren 1 bekert verder na benauwde zege

Het laatste nieuws

Op een doordeweekse donderdag om 21.00 uur spelen tegen Vonk uit het pittoreske Coevorden, je moet er maar zin in hebben. Vonk speelt in de 1e klasse en bezet de eerste plek nadat het vorig jaar net geen kampioen was geworden. Daarnaast hebben ze een speler die twee jaar geleden nog 1e divisie speelde en twee oud-3e divisie spelers. Met die informatie kan je helemaal niets, maar de oud-1e divisie speler wilde die informatie graag met ons delen voor de wedstrijd begon.

We waren zo onder de indruk dat we de eerste set klungelig begonnen met een achterstand van een punt of zes. Na twee time-outs van coach Peter beseften we ineens dat wij eigenlijk veel meer divisie-ervaring in ons team hebben en wonnen we de set zonder bovenmatige inspanning. De pass liep eindelijk en Gijs wist de middens lekker te vinden.

De tweede set probeerden we net zo weinig inspanning te leveren, maar wel tot hetzelfde resultaat te komen. Slechts één van de twee voorgenomen ideeën lukte. Setje voor Vonk dus.

De derde set probeerden we ons nog meer te sparen voor de wedstrijd tegen de Meeuwen aanstaande zaterdag. Dat lukte goed, totdat Peter op 8-16 Mark inwisselde en Olympia zich terug knokte tot 24-23 voor. Helaas ging de set alsnog naar Vonk met 28-30.

Belachelijk. In een vijfsetter had eigenlijk niemand zin, maar in uitgeschakeld worden in de beker ook niet, dus iedereen deed een klein stapje meer en zo waren de vierde en vijfde set een makkie.

Gelukkig telt in de beker maar één ding: winnen. We zijn weer een rondje verder en weer een stap dichtbij ons uiteindelijke doel: Europees spelen tegen Lycurgus.

Van Campenhout 5
Van Dam 5
Westerink 5
Wijma 5
Bosch 5
Stegerman 5
Kikkert 5
Leenders 5,5
Dronkers 4

Coach Scharenborg 9
Teamprestatie 6

Arbitrage 6