Volleybalvereniging Olympia Groningen

Geschreven op 04-11-2016

Olympia H3 boekt wederom zakelijke overwinning

Het laatste nieuws

Ondanks het ongewone tijdstip van 15:00 treedt Olympia aan met een volledige (niet per se fitte) selectie voor de topwedstrijd van deze speelronde tegen LSV uit Loppersum. Het tot nu toe verliespuntloze LSV is voor niets anders dan een overwinning afgereisd naar Selwerd, maar na een halve set is deze hoop reeds vervlogen.

Met vervangend spelverdeler Mark loopt Olympia in no-time uit naar een grote voorsprong om de set uiteindelijk met 25-10 te winnen. Aan de hand van de sterk serverende Marcel en AJ blijkt LSV kansloos. Olympia speelt zeer sterk met stevig aanvalsspel, LSV kan hier niet op antwoorden. Anton levert keer op keer een perfecte pass af en Mark heeft weinig moeite met het vinden van aanvallers. Met behulp van midspelers Harm en Paul zorgt hij ervoor voor dat Marcel en AJ regelmatig slechts een halve blokkering voor zich hebben. Ook diagonaal Jan scoort er weer lustig op los ondanks zijn vele pijntjes.

Relatief eenvoudig wordt ook set 2 binnengehaald. Dit zorgt voor de nodige frustratie bij de Loppersummers, wat hun spel niet ten goede komt. Wanneer Tonny vervolgens wederom een sterke servicebeurt tentoonspreidt is de overwinning een feit.

Ondertussen heeft Harm inmiddels zijn publiekswissel gehad, hij gaat aanstaande vrijdag onder het mes. Sterkte Harm! Enno is een waardige vervanger en scoort de nodige punten. Chris bewijst met een plek als hoofdaanvaller dat hij de meest alroundspeler bij Olympia is. Hij stijgt tot grote hoogte en weet over de blokkering heen te slaan.

In de laatste set lijkt de concentratie weg bij de Heren van Olympia. Ondanks een uitstekend passende Lammie wordt de 4e set verloren. De 6e overwinning van dit seizoen is een zeer verdiende, daar kan geen misverstand over bestaan! Onder de bezielende coaching van Jeroen blijken de mannen van H3 nagenoeg niet te verslaan. Wie kan deze machine stoppen?