Volleybalvereniging Olympia Groningen

Geschreven op 06-11-2016

Heren 1 heeft de smaak weer te pakken

Het laatste nieuws

De Meeuwen uit, dat is nooit leuk. Het gaat misschien net te ver om het de hel op aarde te noemen, maar qua sporthallen komt de Quicksilver S het dichtst in de buurt. Wat een droefheid. Smerige koffie, héél kleine biertjes en bitterballen met een “lekker” crispy stukje in het midden (nog bevroren). Het enige waar je de naam Quicksilver S (vernoemd naar een nogal lastig en koppig paard, treffend) eer mee zou doen, is door er quick vandoor te gaan als je er bent.

Dan de wedstrijd: de afgelopen jaren draaiden Olympia en de zeevogels uit de familie Laridae en de orde van steltloperachtigen beiden bovenin de competitie mee, maar Zuidhorn uit was altijd een onneembare horde waar steevast werd verloren. De over het algemeen middelgrote tot vrij grote vogels zijn deze competitie nog ongeslagen, wij doen het iets minder dan we hadden gehoopt. Vooraf hadden we dan ook getekend voor elke overwinning, achteraf bleek de 2-3 winst een punt of misschien wel twee punten te weinig.

De nog steeds geblesseerde Peter stond weer als coach op papier en daarnaast misten we de zieke Jos. Om ervoor te zorgen dat Peter niet veel te wisselen had, trok Gerben het libero shirt aan. Hij vervulde zijn nieuwe rol met verve en het wit/oranje shirt stond hem meer dan uitstekend.

Dankzij de uitstekende passlijn met Gerben, Sander en Edwin lag de passing de gehele wedstrijd zodanig dat Olympia het aanvallend een stuk makkelijker had dan de afgelopen wedstrijden. Spelverdeler MarkL kon naar hartenlust zijn middenspelers bedienen en zowel MarkW als Klaas scoorden er dan ook driftig op los. Hoogtepunt was de snoeiharde aanval van MarkW in de 3-meter die na de stuit een heel eind richting het plafond ging.

Er werd dus heel aardig gevolleybald, maar in zowel de eerste als de derde set vergat Olympia door te drukken boven de 20 punten. In beide sets kreeg Olympia setpoints, maar was het vooral de service die op belangrijke momenten haperde (30-28 en 26-24).

In de overige drie sets die wel gewonnen werden, was het goed te zien dat Olympia wat over had ten opzichte van de schreeuwende vogels. Met 20-25 en 16-25 waren de sets ruim voor Olympia en hadden de meestal grijs of witte vogels, vaak met zwarte tekeningen op kop en snavel weinig in de melk te brokkelen. Hierbij viel vooral de blokkeerkracht van de één-blocks van Erik en de befaamde bips-techniek van Edwin weer op.

In de vijfde set was de koek bij de vliegende aaseters op. Nadat Erik Olympia naar een 0-6 voorsprong serveerde wierpen de roden de –spreekwoordelijke- handdoek in de ring en was de set met 6-15 een snelle prooi voor Olympia.

De Meeuwen – Olympia: 2-3 (30-28, 20-25, 26-24, 16-25 en 6-15)

Van Dam 8
Westerink 8,5
Wijma 8
Stegerman 8
Kikkert 8,5
Leenders 8
Bosch 9
Dronkers 5,5

Coach Scharenborg 9
Teamprestatie 8,5
Arbitrage 7,5