Volleybalvereniging Olympia Groningen

Geschreven op 24-11-2016

Heren 3 pakt de draad weer op richting Herbstmeisterschaft

Het laatste nieuws

Na een historische nederlaag in de voorgaande week, pakte Heren 3 afgelopen zaterdag de draad weer op. Anton deed op z’n eigen manier boete door uitgerekend op deze regenachtige dag de fiets vanuit Aduard te nemen en de ziekenboegboeg was goed gevuld met Jope, die al last heeft van slappe banden door de aangekondigde komst van Jope Jr. en Poeder heeft hamstrings die zo strak staan dat ie toe is aan een verhoogd toilet.

In eerste instantie leek de wedstrijd een voortzetting te worden van de wedstrijd in de voorgaande week. Chaos, misverstanden en een hollende spelverdeler waren een groot deel van de eerste set de ingrediënten van de wedstrijd; slechts af en toe afgewisseld met een hoogstandje, zoals een enorme kamikazeduik van Paul. Marcel wilde op een gegeven moment liever naar de kant, maar de wegen van de coach zijn altijd ondoorgrondelijk en dat werd niet gehonoreerd. Hoe het ook zij; na voortdurend tegen een achterstand te hebben aangekeken, keerde in de 20’ers het tij en vluchtte ON bij 26-27 in een time-out. De spanning werd toen ook Lammie te veel; hij kreeg er spontaan een bloedneus van. AJ mocht daarop als invaller voor de set serveren en wonderwel was het meteen raak. De 1e set was een groot gevecht met met name onszelf geweest, maar eindigde in 27-29 voor H3.

De tweede set begon voortvarend met een 5-0 voorsprong na een serviceserie van onze hulpspelverdeler Gijs. Dus er was alle reden om weer een stapje minder te doen. Wonderwel kwam ON daarop weer terug in de wedstrijd en ging de set wederom voor een groot deel gelijk op. Gelukkig zette de supporterende ziekenboeg samen met de groupies op de tribune ons weer op het juiste spoor. De set eindigde uiteindelijk toch weer zoal ie begonnen was met een verschil van vrijwel 5 punten in 19-25.

In de daaropvolgende set was het verzet van ON gebroken. Enno zette forse druk met de service en Tonny legde ballen weer eens scherp weg, maar slaagde er ook in één bal zo diagonaal te spelen dat ie aan onze kant van het net bleef. Toch waren we deze set wat scherper dan voorgaande sets. AJ dook nog fraai een bal op, maar controleerde daarna wel even of alle ribben nog op zo’n plaats zaten. De stand in de 3e set: 16-25.

De vierde set was een kopie van de derde. Na een vriendelijke tip van de tribune om toch vooral op nummer twee te serveren, was de tegenstander zo goed om hier gehoor aan te geven, waarna een mooie pass volgde en Paul een tegenstander bijkans doormidden sloeg. Hierna was het voor deze midman voldoende geweest en tikte hij frivool nog een aantal ballen binnen. Misschien was dat ook wel de manier op deze avond met de hulpspelverdeler, want Chris vroeg zich na de wedstrijd af of ie überhaupt wel een bal had geslagen. Aan het einde van de set gaf Tonny nog even gas en serveerde de libero met twee ketsers uit de wedstrijd en de derde kanonskogel was goed voor het matchpoint; 15-25

ON HS2- Olympia HS3 eindigde daarmee in 0-4 en gaan we op naar de Herbstmeisterschaft.