Volleybalvereniging Olympia Groningen

Geschreven op 02-12-2016

Vijf op rij voor Heren 1

Het laatste nieuws

Na de winst op Vonk (3-2), De Meeuwen (3-2), Lycurgus (4-0) en Oranje Nassau (3-1) werd afgelopen zaterdag Oryx aan de zegekar gebonden. Een benauwde 3-2 overwinning, nadat een comfortabele 2-0 voorsprong in sets werd weggegeven.

De eerste twee sets leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Helden van het eerste. Olympia overklaste Oryx op alle fronten. De passing onder leiding van leen-libero Anton lag perfect waardoor Markie L zijn mids Markie W en Klaas naar hartenlust kan aanspelen. Ook aan de buitenkanten scoorden Erik, Peter en Edwin dikke voldoendes. Oryx wisselde zich gek, maar wat het ook deed, de stralende strijders waren zo veel beter. En zo was het na nog geen 35 minuten spelen verdiend 0-2 (14-25 en 11-25).

Een simpele overwinning op ‘angstgegner’ Oryx leek aanstaande. Vorig seizoen werd namelijk twee keer verloren van de lelijke spingherten. Wat wijzigingen bij Oryx in de opstelling en wat meer servicedruk van hun kant zorgde er echter voor dat Oryx weer helemaal in de wedstrijd kwam. De epische mannen van Heren 1 probeerden van alles, maar het niveau zakte ver weg. Niet veel later stond het 2-2 en leek Oryx de wedstrijd naar zich toe te trekken.

De krachtige kerels van Heren 1 rechten echter nog een keer hun rug en klapten er vol in de vijfde set. De -ondanks zijn lichte blessure- ingevallen Gerben nam het team bij de hand en liet zien niet te willen verliezen. Op het tandvleesch tikten de mannen een 14-16 aan en haalden daarmee de vijfde zege op rij.

De volgende wedstrijd is tegen de groenen van Veracles. Altijd een mooi duel, aangezien exact 80% van het team een groen verleden heeft.

Leenders 7
Westerink 7
Wijma 7
Bosma 8
Scharenborg 6,5
Kikkert 7,5
Van Dam 7,5
Bosch 8
Rademaker 7,5
Dronkers 4