Volleybalvereniging Olympia Groningen

Geschreven op 23-01-2017

Invallers helpen Heren 1 naar overwinning op concurrent

Het laatste nieuws

Na de benauwde zege op Impala vorige week (een 2-0 voorsprong werd uiteindelijk een 3-2 winst), mochten de heren van het eerste deze week op bezoek bij Sudosa in Assen. Een team waar we thuis van hadden verloren, dat op verliespunten boven ons staat en dat redelijk goed kan volleyballen. Tel daar vier afwezigen bij op en je zou een moeilijke wedstrijd verwachten. Gelukkig konden we het resterende zestal spelers aanvullen met drie helden uit Heren 3, die wel zin hadden in een potje ballen.

We begonnen de wedstrijd in de bloedhete hal met Mark L (sv), Mark W en Klaas (hb), Gerben en Sander (p/l), Jan (dia) en Edwin (libero) in de basis. Voor Edwin zin debuut als libero en dat deed hij bijzonder knap. De passing lag de gehele wedstrijd uitstekend.

De eerste set begon wat afwachtend. We hobbelden rustig mee met Sudosa en kwamen niet aan lekker volleyballen toe door wat aanvalsfouten. Na de eerste time-out kregen we de boel wat meer op orde en maakten we vooral blokkerend het verschil. De Markjes bouwden een enorme muur waar Sudosa niet meer langs kwam.

In de tweede set kwam Sudosa wat beter uit de startblokken. Direct in het begin namen ze een voorsprong die niet meer te overbruggen was. Hoewel er op het eind van de set nog goed gespeeld werd, was de voorsprong van de Assenaren al te groot. Jan liet zien als diagonaal makkelijk mee te kunnen op dit niveau en werd veelvuldig gezocht.

De derde en vierde waren andere koek. Olympia was van het begin tot het eind heer en meester en zowel Chris als Paul maakten hun debuut. Beide haalden een ruime voldoende en zorgden voor twee makkelijke sets (25-18 en 25-21).
Grote dank aan de drie invallers!

Door de winst op Sudosa klimmen we weer een plekje en hebben we nu alleen de Meeuwen en Flash nog boven ons. Volgende week spelen we weer thuis tegen nummer 7 Oryx. De uitwedstrijd werd met 2-3 gewonnen, thuis moet er meer in zitten.

Mark L 8,5
Mark W 8,5
Klaas 7,5
Gerben 8
Sander 8
Jan 9
Edwin 9
Chris 7,5
Paul 8
Just 4