Volleybalvereniging Olympia Groningen

Geschreven op 31-01-2017

Gevaar van promotie geweken, H3 kan weer los

Het laatste nieuws

In de afgelopen weken heeft H3 zoveel punten gemorst, dat het gevaar van promotie nu definitief ontlopen lijkt te worden. Om weer een beetje ritme op te doen werden in het voorgaande weekend 3 spelers naar H1 op trainingsstage gestuurd. En met succes; met deze spelers in de gelederen won H1 in de tropische kas in Assen van Sudosa. Ook met de ziekenboeg gaat het langzamerhand de betere kant op, maar we waren verheugd dat Gijs, Jope nog altijd kan en wil vervangen. Wel was Enno deze keer nog geveld door het nog altijd rondwarende griepvirus, waar AJ net weer van opgekrabbeld was.

Gesterkt door de stage bij H1 en borrel in de middag, begon Jan furieus aan het inslaan. Uiteindelijk viel de schade aan de kant van de Donitaters mee, maar de coach hield een ontketende Poeder uit voorzorg aan de kant in de eerste set. H3 boette daardoor echter wel beduidend in aan aanvalskracht en mede door een strak serverende Justin Bieber bij de tegenpartij, die onze libero Anton een drukke avond bezorgde, werd de eerste set verloren met 17-25.

In de tweede set werd de leeggespeelde Lammie op buiten vervangen en mocht ook Poeder het veld op de diagonaal betreden. De omzetting leidde niet direct tot een ander wedstrijdbeeld. Tot het einde van set keek H3 steeds tegen een achterstand aan. Pas toen kreeg AJ de motor na twee weken stilstand weer aan de praat en serveerde van 20-24 naar een gelijke stand, daarbij geholpen door Marcel, die na weken eindelijk weer eens voldoende aangespeeld werd door de spelverdeler. Waarschijnlijk had de man veel getennist in de voorgaande dagen, want de ballen gingen vol overtuiging tussen de tramrails. Daarna pingpongde de service nog een paar keer heen en weer, maar uiteindelijk kwam in de tweede set de stand 28-26 in het voordeel van Olympia op het bord.

De derde en de vierde set werden na deze tegenslag voor de studenten vervolgens een vrij makkelijke prooi voor Olympia. Al moet gezegd worden dat deze studenten waarschijnlijk alleen water drinken, want hoog blokkeren hielden ze maar niet mee op. Dit tot onvrede van onze dia. Ook onze midmannen Paul en Chris hadden niet altijd vat op de aanvallers van de tegenpartij, zeker niet als de spelhervatting met een cookie service werd gedaan (dit tot grote ergernis van coach Jeroen overigens). Maar Tonny die veelvuldig zijn opwachting maakte om de tegenstander serverend omver te kegelen, zorgde ervoor dat Chris in de vierde set aan de lopende band ballen in 1 keer terug mocht meppen. De derde en vierde set eindigden in respectievelijk 25-17 en 25-22 in het voordeel van Olympia, mede met dank aan de fanatieke aanhang op de tribune, die bijkans met (met name) één man meer lawaai maakten dan het verzamelde Donitas publiek.

Volgende week staat de wedstrijd tegen de Lopsters van LSV op het programma. Deze ploeg met ambitie verloor deze competitieronde verrassend, waardoor het promotiespook ineens weer rondwaart voor Olympia H3.