Volleybalvereniging Olympia Groningen

Geschreven op 07-03-2017

Wedstrijdverslag dames 1 – LSV

Het laatste nieuws

Daar gingen we.. alle aanwezige dames van numero uno op naar Loppersum. Een deel van het team in de teambus gehesen, compleet in stijl in de kleur van ons teamvest. Na een vruchtbare start in de kantine, was het tijd om deze wedstrijd aan te gaan. Echter.. we waren niet compleet vandaag. Hoe zouden we deze wedstrijd doorkomen? Werd het ploeteren? Werd het ‘de rooie’ tegen ‘de rooie’? We wisten het niet. Spanning alom! Bevend en schuddend betraden we het veld, 3.4 op de schaal van Richter. Waar we al snel achter kwamen, was dat het leenspellie Cindy was die vanaf de start voor stabiliteit zorgde. We zouden ons eens even door die wedstrijd heen zwoegen! En daar gingen we. De eerste set ging van start en al snel liepen we steeds enkele punten op onze tegenstander voor. De kracht van de bevingen zat hem duidelijk niet in de services, want met gemak wisten we de ballen te passen en uit te spelen. Een enkele keer maakten we het spannend door Justa de hoogte op te laten zoeken, maar met een libero Fieke die gewoon de overstijgende set ups weet op te passen waren we goed op weg naar winst. Waar coach Peter nog luid mopperend de wedstrijd was begonnen, begon hij zich steeds meer thuis te voelen tussen ‘de rooien’. Set twee werd bekrachtigd door de scheidsrechter en was binnen no time in the pocket. Nogal verbaasd over onze winst, werd het nog wel even spannend in de derde set. Het leek soms eerder handbal dan volleybal, waardoor we zo nu en dan in verwarring gebracht werden. Echter lieten we ons uit het veld slaan en zorgden we met afwisselende aanvallen van sprinkhaan Janine en inmiddels ook rooie Dieuwke voor mooie punten. Aangevuld met prikballen van Wietske en Ellen zorgde dit voor een mooie onvoorspelbaarheid en ook na deze set viel de winst aan onze kant. De vierde set kwam Marit, mevrouwtje servicekanon, in het veld. Met koude handjes wist ook zij voor aardschokken te zorgen, toen een ace in deze laatste set het voortouw gaf voor de nadere winst. Janneke hupte van pret aan de kant. Vier sets op rij gewonnen, wat een feest. Wat is Loppersum mooi geweest. En toch.. Grumpy met pensioen? Samen met mevrouwtje Appelsap? Lisette en Jorien op skivakantie sturen? Sjanie motormuis alle zaterdagen achter een spelcomputer? Welnee. Doe ons maar gewoon een team mét jullie. Loppersum was al schokkend genoeg.